Sosyal Medya

Güncel

Darbeci komutandan ‘askeri mahkeme’ tehditi

Darbe girişimi sırasında Siirt Valiliği’nin işgal edilmesi girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada hazırlanan iddianamede çarpıcı ayrıntılar ortaya çıktı.



259 sayfalık iddianamede, 3’üncü Komando Tugay Komutanı TuÄŸgeneral Ahmet ÅžimÅŸek’in de aralarında bulunduÄŸu 120’si tutuklu 319 asker asker hakkında 3’er kez ağırlaÅŸtırılmış ömür boyu ve 15’er yıla kadar hapis cezası talep edildi. Dosyada darbeci general ÅžimÅŸek’in, kendisine karşı çıkan bölük komutanlarını, “Patagonya ordusu musunuz? Emirleri uygulamayanları askeri mahkemede yargılatırım” diye ikna etmeye çalıştığı ortaya çıktı.
 
Ä°ddianamede, darbecilerin 22 zırhlı araçla valiliÄŸi iÅŸgale geldikleri, halkı tartakladıklarını ve valilik binasına da ağır silahlarla ateÅŸ ettikleri vurgulanarak halkı teskin etmeye çalışan valiliÄŸin konuÅŸması sırasında da askerlerin ÅžimÅŸek’in emriyle havaya yoÄŸun ÅŸekilde ateÅŸ açtıkları anlatıldı. Öte yandan darbeci ÅžimÅŸek’in Vali, Emniyet Müdürü ve BaÅŸsavcı’nın gözaltı emrini de verdiÄŸi belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.